Donderdag 9 juli is het Repair Café Barendrecht officieel geopend!

Wethouder Tanja de Jonge verrichtte de opening door een snoer door te knippen. De wethouder gaf aan dat het Repair Cafe goed past in het streven Barendrecht duurzamer te maken.

De wethouder had ook een wekkertje van haar zoon meegenomen, omdat het apparaat niet meer werkte. Het kon korte tijd later door een vrijwilliger worden gerepareerd; het snoertje was stuk. Op een later moment zal het bestuur dit wekkertje weer bij de wethouder retourneren.

Ook de beide hoofdsponsoren, AgorFair en Anode Energie waren aanwezig en overhandigden elk een cheque ter waarde van € 500,00 ! Een geweldige en welkome bijdrage waarmee de eerste noodzakelijke aankopen gedaan kunnen worden!

Om 14:00 uur was het de beurt aan de bezoekers die met hun kapotte spullen kwamen om te proberen die weer gerepareerd te krijgen.
Dat is in een flink aantal gevallen gelukt, maar helaas bleek ook een aantal zaken niet meer te repareren. Sommigen komen bij de volgende bijeenkomst terug met hun spullen omdat er dan nieuwe onderdelen in gezet kunnen worden.
Met zo’n 12 bezoekers en 16 aangeboden apparaten was het een goed gevulde middag. Gerepareerd werden o.a. een stoomstrijkijzer, 2 Senseo apparaten, een speelgoed scooter en een wekker en er werd een aantal messen geslepen.
Al met al een succesvolle start!

Repair Café Barendrecht is opgezet door Peter Klaassen,  Willem de Graaf en Han Vlieg. Peter wil graag zijn jarenlange ervaring als ondernemer inzetten om iets doen voor de bewoners in Barendrecht. Ook het repareren van spullen in plaats van weggooien is hem een dierbaar thema. Willem, die gewerkt heeft als docent in het middelbaar onderwijs en in de ICT branche neemt (voorlopig ) de digitale kant van de onderneming voor zijn rekening. Hij heeft duurzaamheid hoog in het vaandel  staan en zou graag zien dat we een deel van ons afval al in het dorp “upcyclen”. Han Vlieg heeft gewerkt in het bankwezen en heeft zich daar onder andere bezig gehouden met automatisering. Met een technische achtergrond en als tweede natuur alles wat stuk gaat proberen te repareren.
Met de hulp van een aantal bedrijven en ondernemers zijn we er helemaal klaar voor om je te ontvangen. Graag zien we jou ook op een van onze bijeenkomsten!
Maar: in verband met de corona maatregelen, wel graag even van te voren aanmelden via ons aanmeldingsformulier voor reparatie!

foto: ©Daniëlle de Nijs